Maanscherf

Laurens van den Broek (april, 2020)

276 pagina’s
ISBN 9789493059498

Alphonse van Felius is de zoon van een Franse moeder en een Nederlandse vader. Hij brengt een aantal jaren van zijn jeugd door in een Frans dorpje in Normandiƫ. Later verhuist het gezin om economische redenen naar Nederland, waar Alphonse de middelbare school bezoekt. Zijn interesse voor biologie en scheikunde en het beroep van zijn vader, die ornitholoog is, doen Alphonse besluiten in Leiden te gaan studeren.

Jaren later huurt Alphonse in Frankrijk een boot om naar Les sept Ʈles te zeilen en daar Jan-van-Genten te gaan bekijken. Tijdens deze loodzware zeiltocht komt Alphonse tot een aantal verrassende inzichten en lijkt er voor toevalligheden in zijn leven geen plaats meer te zijn.

De constructie van Maanscherf is origineel en het taalgebruik wordt opgeluisterd door mooie metaforen en vergelijkingen.

Laurens van den Broek (1989) is opgeleid als ontwerper en schreef eerder korte fictieve verhalen. In 2014 nam hij deel aan het literaire Zomerkamp van Das Mag, wat heeft geleid tot deze indrukwekkende debuutroman.

error: Content is protected !!