Renate schrijft

Lekker makkelijk

Inzending voor de schrijfwedstrijd n.a.v. columns Tante Jo. ”Heeft u ook een Tante Jo in uw omgeving en wilt u hier een column van 150 woorden over schrijven? Dat kan! In samenwerking met Sander Donkers kiezen we de mooiste inzendingen uit.” (...)

Zorgeloze zomer

Inzending voor de zomerschrijfwedstrijd van NRC Handelsblad. “Beschrijf in maximaal 600 woorden gebeurtenissen op een zomerse dag, liefst bloedstollend. Het woord corona mag er niet in voorkomen”. (...)

Vrijdagmiddag in de Waterlelie

Negen mensen in de schaduw van een notenboom luisteren naar elkaars verhalen en gedichten. Tijdloze thema’s passeren de revue, maar ze blijven bewust even weg bij de actualiteit. Leven in het nu kan niet zonder herinneringen en illusies. (...)

Topoverleg, zomer 2019

“We moeten nu toch echt iets beters bedenken, want ze willen het maar niet snappen!” “Na alles wat we de afgelopen tien jaar geprobeerd hebben, ben ik door mijn ideeën heen. Niets, maar dan ook hélémaal niets heeft voldoende indruk gemaakt en een definitieve verandering teweeg gebracht. (...)

Hebban ZKV #5

Ze zou een hautaine houding hebben, zich te goed voelen. In werkelijkheid hield ze afstand, zodat mensen niet te dichtbij konden komen. (...)

Hallstatt

Tijdens onze wandeltocht door Salzkammergut in Oostenrijk bezochten we het plaatsje Hallstatt. In 1997 werd het dorp met zo’n 900 inwoners toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoedlijst. Niet alleen vanwege de prachtige ligging tussen de bergen aan het kristalheldere meer, maar ook omdat de houten huisjes zo authentiek zijn en er in de bergen al eeuwenlang zout gewonnen wordt. Hallstatt wordt dagelijks overspoeld door toeristen en vele zijn op zoek naar bewijzen voor het feit dat Hallstatt model stond voor het koninkrijk (...)

Hebban ZKV #4

Door de eeuwen heen is er al veel over de tijd geschreven. Carpe diem: Pluk de dag, want Tempus fugit: De tijd vliegt! Tot die conclusie waren de oude Romeinen al gekomen. (...)

Hebban ZKV #3

Het is zomervakantie in het jaar 2070. Mijn kleinkinderen hebben de oude tablet van zolder gehaald. Ze vinden het leuk om foto's van vroeger te bekijken. (...)

Hebban ZKV #1

Ach mama, hoe vaak heb ik deze foto niet bekeken? Dat beeld van ons tweetjes uit een tijd die ik me nauwelijks kan herinneren. Hoe vaak heb je niet verteld over die sprookjesachtige zomer die wij samen hebben doorgebracht? (...)

No post found

error: Content is protected !!