Inzending voor de schrijfwedstrijd n.a.v. columns Tante Jo

“Heeft u ook een Tante Jo in uw omgeving en wilt u hier een column van 150 woorden over schrijven? Dat kan! In samenwerking met Sander Donkers kiezen we de mooiste inzendingen uit.”

Sander Donkers is columnist bij de Volkskrant.

Lekker makkelijk

Wegens niet nader te noemen omstandigheden, leerde ik oma Bé pas kennen toen ik al een jaar of negen was. Ergens in de late jaren zeventig mocht ik een week bij haar logeren. Oma kon lekker koken, maar ze maakte het zich ook graag makkelijk in de keuken. Dan serveerde ze vooraf ‘luie-vrouwen-soep’ (uit een pakje) en aten we ‘luie-vrouwen-pudding’ (Saroma) toe. Iedere zaterdag stond er steevast frites met frikadel speciaal op het menu. Ook dat kostte weinig inspanning, want de frituur lag aan de overkant van de straat.

Op een zaterdagavond na het eten stopten we alle bakjes en zakjes in een kartonnen doosje en pakten dat mooi in met glanzend cadeaupapier. Samen stilletjes verstopt achter de gordijnen in de woonkamer hoefden we niet lang te wachten op een eerlijke vinder die het pakketje van de stoep opraapte en verheugd mee naar huis nam.

error: Content is protected !!